چکیده تحقیق پایانی
عنوان پژوهش : تاثیر علوم اسلامي بر رشد فرهنگ جامعه
پژوهشگر: نصرت دلفی پور
پاییز1391
چکیده
فرهنگ اجتماعي بسترساز غالب تصميم سازي ها، تصويب قوانين و تصميم گيريهاست و به واسطهي مكانيزم هاي خاص خود روي فرآيندهاي سياست گذاري، برنامه ريزي و اقدامات اجتماعي تأثير مي نهد، در حقيقت، خواست و طلب اجتماعي، كه خاستگاه آن فرهنگ اجتماعي مي باشد، هدفساز و نظام دهنده روابط اجتماعي مي باشد. علوم ديني نقش هدايت و رهبري اجتماع و جامعه را به صورت يك فرايند و جريان تاريخمند برعهده داشته و پيامبراني براي اين امر مهم برانگيخته شده اند تا افزون بر آموزش آموزه هاي ديني، مردم وظيفه مي يابند كه قانون هاي اجتماعي دين را اجرا كنند تا جامعه سروسامان گيرد. براي علوم اسلامي، قلمروهاي اصلي و كلان بيان شده كه در چهار حوزهي، روش شناسي تفسير متون ديني، روش شناسي احياي معرفت ديني، روش شناسي شناخت دين، روش شناسي علوم اسلامي، را مي توان جست و جو كرد.
سير تكامل علوم ديني در حوزه فرهنگ نشان از همگرايي دين، فرهنگ و تمدن دارد. و در طول تاريخ اين همگرايي، عميق تر و بيشتر شده است.
مي توان با به كارگيري و اجراي علوم اسلامي در سطوح مختلف فرهنگ جامعه، حيات مادي و معنوي جامعه بشري را رونق بخشيده و فرصت هاي فرهنگي را افزايش داد. و هويت ملي و مذهبي را تقويت نمود.
كليدواژه: علوم اسلامي، رشد، فرهنگ، جامعه